אפק ולירון 2014
בעל גוף, לליווי ארוחה טובה.
הרכב זני: סירה, שירז, פטיט סירה,מרסלאן, סנג'ובזה
איזור גידול: גליל עליון, אלון הגליל.
תהליך הייצור: היין תסס כשלושה שבועות "על זגים" בכ 22- מעלות צלסיוס ועבר התבגרות של כ 12-
חודשים בחביות משומשות וחדשות מאלון צרפתי.
רשמי טעימה: ליין צבע אדום בוהק בעל גוף מלא. ניחוחות מאופקים, חמיצות טובה, תה שחור, דובדבן שחור מרקם קטיפתי. הפה מתובל וחומצי. הוולירון עשיר בריחות של פרי שחור, פירות יער בשלים, שזיפים
מיובשים, מתובל ועסיסי. סיומת ארוכה ואלגנטית.
הגשה והתאמה לאוכל: יין אידיאלי לליווי בשרים אדומים עסיסיים על האש ובתנור, גבינות קשות. להגיש
בטמפרטורה של 16-18 מעלות.
הבציר: 2014 שנה קרה ודלה במשקעים. הגפנים קיבלו מנות קור בעקבות מזג האוויר המושלג. במאי האדמה
ספגה מערכת גשמים. הבשלת הפרי הייתה אחידה והבציר היה מוצלח.
אחסון ויישון: יש לאחסן במקום קריר וחשוך בתנאי אחסון נאותים, היין יתיישן היטב במשך חמש עד עשר
שנים ממועד הבציר.
נתונים אנליטיים:
אלכוהול : 14.8%
חומצה: 6.2
3.6 : pH
מתיקות: יבש