שרדונה ריזרב

אפק שרדונה 2015

אפריטיף מינרלי-פירותי, ארומטי ורענן

הרכב זני: שרדונה

איזור גידול: מצפה רמון, ההר הגבוה.

תהליך הייצור: היין תסס והתבגר במשך מאה ושמונים יום בעץ צרפתי, בטמפרטורה של 14 מעלות. עם תום

התסיסה הועבר למיכלי נירוסטה ובוקבק.

רשמי טעימה: אפק שרדונה 2015 יין מינראלי, בעל טעמים פירותיים טרופיים עטופים בארומות קוקוס, וניל

קלות. צבע לימוני בוהק, אף רענן וארומטי, ריחות הדרים – פומלות אשכוליות – אליהם מתלווים ניחוחות קלייה שמקורם בחבית, בטעמי ליים, שממשיכים את האף.

הגשה והתאמה לאוכל: אפריטיף מצויין, יין לבן משובח שילווה מאכלי ים שונים, בשרים קלים, גבינות קשות וחצי קשות. להגיש בטמפרטורה של 10-12 מעלות.

הבציר: 2015 החלה בגשמים כבדים. לקראת סוף העונה הגפנים התעוררו לקרקע רטובה. באוגוסט ובספטמבר שיא חום שהביא עימו סופות חול, שכיסו את כל הכרמים בחול זהוב. רוחות חזקות וגשם שהחל לרדת באוקטובר, שטפו את הגפנים. שנה מאתגרת לתעשיית היין.

אחסון ויישון: יש לאחסן במקום קריר וחשוך. בתנאי אחסון נאותים, היין יתיישן היטב במשך שלוש עד חמש

שנים ממועד הבציר.

נתונים אנליטיים:

אלכוהול : 13.1%

חומצה: 5.6

3.33 : pH

מתיקות: יבש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.